Beneficiile recilarii cartuselor cu jet de cerneala

Cel mai mare avantaj pe care un cartus de cerneala reciclat/remanufacturat l-ar putea oferi este economia privind costurile de printare, deoarece este mai ieftin fata de cartusele de imprimanta inkjet  originale cu până la 70%. Aceasta este o veste buna pentru utilizatorii de imprimante care sunt in cautarea unei alternative la produsele OEM care sunt scumpe si au preturi fixe, de cele mai multe ori cu mult peste valoarea lor reala, cum ar fi cartus HP, cartus CANON sau cartus LEXMARK.

De asemenea, cartusele imprimanta remanufacturate utilizeaza in procesul de remanufacturare si reciclare cartuse si componente OEM folosite, acest fapt facandu-le foarte ’eco-friendly’ si fiind  masuri care reduc consumul de resurse necesare pentru a fabrica un cartus nou. De asemenea, astfel scade volumul de deseuri ce se arunca in depozitele de deseuri, deci toate sunt lucruri ce contribuie la pastrarea mediului cat mai curat.

Doar in America de Nord, mai mult de 40.000 de tone de plastic si metal este salvat de la gropile de gunoi anual, ca urmare a reciclarii cartuselor pentru imprimante. Pentru fiecare 100.000 de cartuse reciclate, putem salva 9599 kg de aluminiu, 40 de tone de plastic, si 1.000.000 de litri de ulei. Din punct de vedere ecologic, reciclarea cartuselor de cerneala adevenit practicsinonim cu dezvoltarea durabila de succes.

Nu sunt de neglijat nici economiile ce se pot realiza prin reutilizarea acelor cartusele inainte de reciclarea lor. Reutilizarea este cea mai inaltă formă de reciclare, care este si motivul pentru care remanufacturarea este modul ideal de a da cartuselor cu jet de cerneala utilizate si cartuselor de toner o noua viata – o viata care nu include a fi abandonate intr-un depozit de deseuri avand in vedere ca poate dura mai mult de 1.000 de ani pentru ca aceste cartuse sa se descompuna.

Iata deci doar cateva dintre motivele pentru a refolosi / recicla cartusele de imprimanta:

Se reduce poluarea aerului si a apei, a emisiilor asociate cu depozitarea, incinerarea sau de fabricarea cartuselor noi.

Se conserva resursele noastre naturale, cum ar fi lemnul, apa, uleiul, petrolul si mineralele, deoarece reduce nevoia de materii prime.

Se ajuta la economisirea de energie.

Se scad emisiile de gaze cu efect de sera, care contribuie la schimbările climatice la nivel global.

Reciclarea cartuselor de imprimanta este deci o solutie reala in lupta impotriva poluarii insa nu trebuie uitat faptul ca un cartus reciclat/remanufacturat/refolosit va oferi o calitate mult mai slaba a printarii si poate uneori chiar afecta siguranta imprimantei, a faxului sau a copiatorului pe care il utilizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *