Cartuse toner pentru imprimante laser

Un cartus toner, numit de asemenea toner laser, este componenta consumabila a unei imprimante laser. Cartusele de toner contine toner praf, un amestec fin, uscat de particule de plastic, de carbon negru si agenti de colorare sau de alta naturacare fac imaginea de pe hartie sa apara cat mai reala. Praful toner este transferat pe hartie prin intermediul unui cilindru incarcat electrostatic si aplicat pe hartie cu ajutorul unor role incalzite in timpul procesului de imprimare.

Aproape toate imprimantele contin de obicei doua parți consumabile: cartusele toner in sine (capacitate de printare de aprox. 2.000 de pagini), precum si unitatea de cilindru (durata de de viata de aprox. 40.000 de pagini). Unele cartuse toner includ unitatea de cilindru in cadrul lor si prin urmare, inlocuirea cartusului toner inseamna automat si inlocuirea unitatii cilindru de fiecare dată singur, deși unii considera acest lucru ca nefiind foarte economic. In majoritatea acestor cazuri insa, pretul scazut al cartusului face ca aceasta alegere sa fie cea mai buna, luand in considerare si faptul ca nu mai trebuie alocati alti bani pentru achizitionarea cilindrului drum, care poate costa mai mult decat dublul pretului unui cartus.

Cartusele toner poate fi costisitoare, depașind uneori costul imprimante. Acest lucru este, in general, adevărat numai pentru imprimantele laser ieftine; din acest motiv, oamenii pot renunta la imprimanta atunci cand nu mai este toner si inlocui intregul echipament (desi imprimantele noi, in general, vin cu un cartus toner, care este numai 1/3 din capacitatea unui cartus normal). Alternativ, consumatorii pot apela la cartuse toner asa numite compatibile, care sunt fabricate de catre alte companii decat producatorul imprimantei. Acestea sunt disponibile pe scara larga, la costuri mult mai mici fata de cartusele OEM. Calitatea acestora este de cele mai multe ori una foarte buna, capacitatea de printare este aceeiasi si din acest motiv pot reprezenta cea mai buna alegere cand vine vorba de schimbarea cartusului. Aceste produse sunt noi, sigilate, beneficiaza de garantie si ofera o calitate a printarii similara cu produsele OEM.

Cartusele toner compatibile se fabrica astazi pentru aproape toate marcile de imprimante: HP, Canon, Samsung, Lexmark, Brother, Xerox, Epson, Konica Minolta, Kyocera, etc. deci oferta exista pentru fiecare tip de echipament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *