Cartusele de toner remanufacturate

Un cartus de toner remanufacturat este un consumabil de imprimanta ce se utilizeaza la imprimantele cu tehnologie laser, cum ar fi toner SAMSUNG, toner HP, toner CANON. Acesta contine praf de toner si un tambur foto-sensibil, care prin contactul cu alte componente din cadrul imprimantei produce imprimarea efectiva. Aceste tipuri de cartuse toner sunt, de obicei, produse de un producator tert care recicleaza cartusele originale folosite. Cu toate acestea, inainte ca aceste cartuse sa fie umplute cu toner si ambalate pentru vanzare, se realizeaza mai multe proceduri pentru a mentine calitatea produsului si a componentelor acestuia. Factorii esentiali de decizie in vederea remanufacturarii/reciclarii/reumplerii unui cartus sunt in mod normal, economiile privind costurile, resursele, energia si beneficiile asupra naturii.

Remanufacturarea unui cartus de toner implica mai multe procese de control a calitatii pentru a asigura calitatea si fiabilitatea acestuia. Acesti pasi implica in mod normal, o inspectie si alegere atenta a materiilor prime care urmează sa fie utilizate, sortarea cartuselor si a componentelor pentru asamblare, precum si reciclarea materialelor care nu au trecut etapa de inspectie. Etapa de curatare, de umplere cu praf de toner, de etansare, montaj si post testare inainte de ambalare sunt, de asemenea, etape efectuate in procesul de remanufacturare a unui cartus toner.

Producatorii de tonere laser remanufacturate ofera, de obicei, o lista cu toate beneficiile pe care produsele lor le pot oferi. Unele dintre acestea sunt imprimarea de inaltă calitate, care poate fi comparabila cu tonerele OEM sau cartusele toner originale, economii considerabile privind costurile de imprimare, deoarece preturile acestor consumabile remanufacturate sunt cu pana la 70% mai mici in comparație cu produsele OEM si nu in ultimul rand beneficiile asupra mediului si a naturii deoarece consumabilele remanufacturate sunt cunoscute ca aplica si realizeaza procese de reciclare care ajuta la conservarea resurselor energetice naturale.

Utilizarea cartuselor de toner reumplute sau remanufacturate precum si sprijinirea procesului de reciclare reprezinta deci o alternativa economica si viabila in alegerea consumabilelor pentru imprimante insa nu este nici pe departe la fel de recomandata precum utilizarea cartuselor toner compatibile noi, care au un raport calitate-pret net superior si sunt deci recomandate mereu clientilor ce vor sa obtina maximul de satisfactie la preturi rezonabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *