Componenta cartuselor de toner noi

Tonerul este o pulbere utilizata la imprimantele cu laser si fotocopiatoare pentru a forma textul tiparit si imaginile de pe hartie. In forma sa timpurie a fost un amestec de pulbere de carbon, oxid de fier, si zahar. Apoi, pentru a îmbunatati calitatea imprimarii, pulberea de carbon a fost amestecata cu un polimer.

Particulele de toner sunt topite de catre caldura cuptorului din imprimanta si se imprima astfel pe hartie. La echipamentele mai vechi, acest praf de toner ieftin se turna de catre utilizator dintr-o sticla intr-un rezervor direct in echipament (imprimanta, fax, copiator). Echipamentele moderne utilizeaza un cartus de toner sigilat ce contine praful de toner si care se introduce cu totul in interiorul sau.

Cartusele de toner ca de exemplu toner XEROX, toner CANON si toner HP destinate utilizarii in copiatoare si imprimante color au in componenta lor culorile cyan (albastru), magenta (rosu), yellow (galben) si black (negru) (CMYK).

Polimerul specific utilizat in componenta prafului de toner variaza in functie de producator, dar poate fi un copolimer de acrilat de stiren, o rasina de poliester, un copolimer stiren butadien, sau alte cateva tipuri de polimer speciale. Componenta tonerului variaza de la producator la producator si chiar de la masina la masina. De obicei componenta, marimea granulelor si punctul de topire variaza cel mai mult.

Initial, dimensiunea particulelor de toner medie era de 14-16 microni sau mai mare. Pentru a imbunatati rezoluția imaginii, dimensiunea particulelor a fost redusa, ajungand in cele din urma la aproximativ 8-10 microni pentru o rezolutie de 600 de dots/inch. Alte reduceri asupra dimensiunii particulelor pentru a produce noi imbunatatiri in rezolutie sunt in curs de dezvoltate prin aplicarea de noi tehnologii, cum ar fi tehnologia de emulsie-agregare. Producatorii de toner mentin un standard de control al calitatii pentru distributia dimensiunilor particulelor, in scopul de a produce o pulbere adecvata pentru utilizarea in cele mai noi tipuri de imprimante.

Praful de toner a fost fabricat in mod traditional prin compozitia ingredientelor si crearea unei lespede care a fost rupta sau paletizata, iar apoi transformata intr-un praf fin a carui particule erau controlate ca marja a dimensiunii printr-un sistem de frezare cu jet de aer. Prin acest procedeu rezulta granule de toner cu dimensiuni diferite si forme asferice. Pentru a obtine o imprimare mai fina, unele companii folosesc un proces chimic menit sa crească particule de toner din reactivi moleculari. Acest lucru duce la dimensiuni si forme mai mici ale particulelor de toner. Cele mai mici si uniforme particule permit reproducerea mai precisa a culorilor si rezulta intr-o calitate mai buna a printarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *