Reumplerea cartuselor de imprimanta cu jet de cerneala

Deoarece asa numitele cartuse de imprimanta ‘originale’ de sunt adesea costisitoare, exista cerere pentru optiuni mai ieftine din partea unor terti, cu precadere pentru reincarcarea cartusului. Acestea includ de cerneală vanduta in vrac, kituri de reumplere a cartuselor, masini si echipamente automatizate aflate in magazine care automat incarca si eventual reconditioneaza cartusele goale, si cartuse noi cu o calitate excelenta si vandute la preturi decente, produs de catre o companie, alta decat producatorul original al echipamentului.

Consumatorii pot reumple ei insisi cartusele de cerneala cu un kit de reumplere, sau pot lua cartusul de la un refiller sau remanufacturer in cazul in care cerneala este pompată inapoi în cartus. Rapoarte ale PC World atesta faptul ca cartusele reincarcate au rate mai mari de esec, tiparesc mai putine pagini decat cartusele noi, si au concluzionat ca pot aparea adesea probleme la printare cum ar fi dungi, curling, si pete de culoare.

O alta optiune este pentru consumator de a cumpara “cerneala vrac” (in mililitri, litri, sau galon) și de reumplere a cartuselor de catre ei insisi. Acest lucru poate fi extrem de economic in cazul in care consumatorul este unul ce utilizeaza o cantitate mare de cartuse. Un recipient de cerneala de 500 g este suficient pentru a umple aproximativ 15 – 20 de cartuse de mare capacitate (sau 30 – 40 per litru).

In general vorbind, cartusele cu jet de cerneala pentru imprimante Canon, Dell, HP, Lexmark nu sunt dificil de reumplut, desi unele cartuse Lexmark au in interior un cip care nu poate fi resetat; cartusele pentru imprimante Epson, de asemenea, au in interior un cip, cu toate acestea, se pot achizitiona chipuri resetate si inlocui ulterior in cartus. Cartusele pentru imprimante Brother, in general, nu dispun de nici un chip si consta doar intr-un sac de cerneala, ele pot fi usor reumplut. Deoarece reumplerea implica manipularea de cerneala si uneori desfacerea fizica a cartusului si inlocuirea anumitor componente, acesta poate fi un proces murdar si anevoios pentru oameni neexperimentati si nu conduce de fiecare data la rezultatele dorite.

Unii producatori terti ofera cartuse reincarcabile, cu un cip resetare automata pentru a simplifica procesul de reumplere. Aceste cartuse reincarcabile sunt mai putin daunatoare pentru mediu si adesea sunt usor de a fi reumplute.

Recomandarea noastra este de a achizitiona mereu produse noi, sigilate si cu garantie.

Evitati astfel riscul de a dauna imprimanta dvs. beneficiati de asemenea de o calitate mult mai buna a printarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *