Reumplerea cartuselor de toner laser

Reumplerea cartusului de toner cum ar fi cartus toner HP, cartus toner CANON sau cartus toner SAMSUNG este practica de reumplere cu pulbere de toner a cartuselor goale ce se folosesc la imprimantele cu tehnologie laser. Acest lucru permite reutilizarea cartuselor de toner, economisind costul unui cartus nou complet si aducerea unui aport la reducerea consumului de resurse naturale.

Reumplerea cartuselor de toner se poate realiza in mai multe moduri:

Reumplerea si reutilizarea de catre consumatorul final. Acest lucru se face in mod normal prin utilizarea unui pachet refill kit care include praful de toner compatibil, chip-ul ce urmeaza a fi inlocuit in cazul in care acest lucru este necesar, si instrucțiunile pentru procesul de reumplere. Exista diferite tipuri si marci de toner praf si multe dintre ele sunt disponibile on-line sau in magazine de specialitate de vanzare cu amanuntul.

Reumplerea si revanzarea de producatorul original. Este posibil ca anumite tipuri de cartuse de toner sa fie comercializate impreuna cu o eticheta de reciclare ce permite astfel clientului sa readuca la producator cartusul gol pentru a fi reciclat si repus in vanzare. De obicei in acest caz producatorul OEM ofera un dicount la cumpararea unui alt cartus nou sau i se ofera posibilitatea clientului de a primi intocmai cartusul reciclat si reumplut. Sunt insa putini producatori OEM ce ofera acest tip de serviciu si beneficii, deoarece acestia au de cele mai multe ori interesul ca comercializeze produse noi si chiar daca o fac, discount-ul oferit pentru produsul gol primit de la client este unul nesemnificativ.

Reumplerea cartusului si revanzarea acestuia de catre o terta parte. Multe companii independente care vand cartuse de toner reumplu si repun in vanzare cartusele originale ale producatorului OEM pe care le obtin de obicei de la companii de reciclare. Acest lucru este, in general, considerat legal cu conditia ca eticheta cu marca producatorului OEM sa fie data jos de pe produs inainte de a fi repus in vanzare.

Reumplerea ca un serviciu. Multe companii independente ofera ca serviciu de baza realimentarea cartuselor de toner iar asftel clienii pot aduce cartuse goale pentru a fi reumplute. Au aparul de asemenea si numeroase francize ale unor asemenea companii de-a lungul ultimilor ani. Aceste lanturi de ‚magazine’ de reumplere ofera clientilor posibilitatea ca acestia sa aduca cartusul de toner gol pentru a fi reumplut pe loc sau pentru a fi inlocuit pe loc cu un alt cartus deja umplut.

Remanufacturarea cartuselor de toner. Acest proces este similar cu reumplerea cartuselor cu excepțta faptului ca nu este doar adaugat sau turnat pur si simplu praful de tone in interiorul cartusului gol, ci presupune inspectarea si revizuirea tuturor componentelor cartusului si inlocuirea lor daca acest lucru este necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *